Vážení občané obce Habřina

Vážení občané obce Habřina,

předně nám dovolte za Spolek na obnovu kostela sv. Václava pogratulovat k výsledku obecního referenda, které podpořilo vůli zastupitelstva umožnit svým souhlasem Spolku pokračovat v projektu a přistoupit k projednávání projektové dokumentace s dotčenými orgány za účelem získání územního rozhodnutí (objekt rondelu) a stavebního povolení (historická část). Těm občanům, kteří hlasovali „pro“ patří velký dík, velice si důvěry vážíme. Věříme, že se v budoucnu podaří pro projekt získat i ty občany, kteří se k němu nevyjádřili či se staví proti. Budeme k naší práci přistupovat zodpovědně a s řádnou péčí – věříme, že výsledky občany Habřiny přesvědčí. Cílem Spolku není obec rozdělovat, budeme proto i nadále ty, kteří mají výhrady k naší práci, ale používají pravdivé a fér argumenty, přesvědčovat o přínosu projektu. Bohužel se stále najdou jedinci, kteří ke své argumentaci využívají emočně zabarvené, zavádějící argumenty anebo dezinterpretují dílčí stanoviska. To byla i záležitost anonymně distribuovaného přípisu (bez podpisu), kteří někteří občané Habřiny obdrželi do svých schránek před konáním referenda a na který Spolek ve spolupráci se zastupitelstvem obce Habřina reagoval a tvrzení vyvrátil. Stejné argumenty jsou použity v žalobě, kterou podal pan Václav Skořepa a kterou připojujeme. Zároveň společně s vedením obce Habřina a právními poradci Krajskému soudu v Hradci Králové poskytneme vyjádření (tak jako jsme ho poskytli občanům Habřiny před referendem v reakci na ono anonymní podání) a věříme, že soud potvrdí platnost referenda, tedy vůli absolutní většiny občanů Habřiny.

příloha 1

příloha 2